Obavijest Podmjera 5.2.

logoslira

 

Zbog šteta uzrokovanih požarima koji još uzrokuju velike materijalne gubitke i na poljoprivrednim površinama i dr. elementarnim nepogodama, Ministarstvo poljoprivrede je aktiviralo podmjeru 5.2., tip operacije 5.2.1. Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske “ za obnovu poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala naručenog elementarnim nepogodama, nepovoljnim klimatskim prilikama i katastrofalnim događajima.

Natječaj je raspisan 4. kolovoza 2017.g., a prijave se mogu podnositi APPRRR-u u razdoblju od 02. listopada do 01. prosinca 2017. g.

Da bi poljoprivrednik podnio Zahtjev za potporu, preduvjet je proglašenje elementarne nepogode u toj jedinici lokalne samouprave od strane županije, te procjene štete od povjerenstava.

Na Natječaj se mogu prijaviti svi korisnici bez obzira na tip nepogode koja je narušila njihov proizvodni potencijal ( požar, mraz, tuča i sl. ).

Šteta na poljoprivrednom gospodarstvu mora biti veća od 30 %, odnosno mora biti uništeno minimalno 30 % poljoprivrednog potencijala.

Iznos Natječaja je 150.000.000. kn uz mogućnost povećanja, a pokriva se do 100 % prihvatljivih izdataka.

Na mrežnim stranicama APPRRR-a i Ministarstva objavljena je uputa na kojoj su navedeni svi zahtjevi i uvjeti kao i primjeri dobre prakse.

Uputu možete preuzeti ovdje: ( http://www.hr/podmjera-52—tip-operacije-1-obnova-poljoprivrednog-zemljišta-i-proizvodnog-potencijala-1404.aspx )