Ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama podjelom hrane i/ili osnovne materijalne pomoći – faza II

logos  lira

Fond: Fond europske pomoći za najpotrebitije

Operativni program: Operativni program za hranu i osnovnu materijalnu pomoć za razdoblje 2014.-2020.

Tip natječaja: Otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga ( bespovratna sredstva )

Status: otvoren 7.11.2017. do 31.12.2018.

Nadležno tijelo: Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku

Područje: socijalna uključenost

Prijavitelji: neprofitne organizacije, organizacije civilnog društva

Sažetak: Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku 07. studenoga 2017. godine objavilo je otvoreni trajni poziv na dostavu projektnih prijedloga „Ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama podjelom hrane i/ili osnovne materijalne pomoći – faza II“, koji će se financirati u okviru Operativnog programa za hranu i osnovnu materijalnu pomoć za razdoblje 2014. – 2020. iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije.

Planirani Poziv na dostavu projektnih prijedloga usmjeren je na ublažavanje najgorih oblika siromaštva, pružanjem nefinancijske pomoći najpotrebitijim osobama, i to hrane i/ili osnovne materijalne pomoći.

Planirani Poziv dodana je vrijednost već postojećim nacionalnim programima, povećavajući opseg i broj primatelja pomoći u hrani i/ili osnovnoj materijalnoj pomoći.

Ukupni iznos koji će biti raspoloživ kroz ovaj Poziv iznosit 49.000.000,00 kn, od čega će dio biti namijenjen partnerskim organizacijama za provedbu projektnih aktivnosti kroz tehničku pomoć.

Za više informacija pogledajte: www.strukturnifondovi.hr/natjecaji/1449